194
- Budete potřebovat
- 150 g másla
- 1 menší cibule
- 320 g kulatozrnné rýže
- 200 ml bílého vína
- Zeleninový vývar nebo voda
- 150 g dýňového sýra
- Sůl
- Dýňová semínka na ozdobu
- Postup přípravy
V hrnci rozpusťe máslo, přidejte nákrajenou cibuli a na mírném ohni nechte zesklovatět. Přidejte nepropláchnutou rýži a restujte, dokud se nespojí s máslem a cibulkou. Poté rýži podlijte vínem a chvíli povařte, než se víno zredukuje. Osolte a postupně můžete začít přilévat horkou vodu nebo vývar tak, aby rýže byla zalitá po okraj. Stále míchejte a jakmile se tekutina částečně vyvaří, přidejte opět trochu horké vody nebo vývaru. Opakujte po dobu zhruba 18 – 20 minut.
Na závěr odstavte, vmíchejte kousek másla a nakrájený dýňový sýr a důkladně promíchejte, než se sýr rozpustí a risotto bude mít krásně krémovou konzistenci. Ozdobte dýňovými semínky, kousky dýňového sýra, můžete zakápnout olivovým olejem.