Jihoamerické arepas

Boutique Gurmán

Arepas jsou tradiční kukuřičné placky z oblasti Jižní Ameriky. Don Drmelino si pro vás připravil recept nejen na tyto výtečné placičky, ale také na 3 různé druhy originálních náplní.

Do misky nalijte vodu a osolte. Postupně vmíchávejte kukuřičnou mouku. Zpracovávejte nejdříve vařečkou, ke konci můžete rukama, do hladkého těsta. Chvíli nechte odpočinout a poté rozdělte na 6 dílů, ze kterých vytvořte asi 1 cm vysoké placičky.
Placky můžete osmažit na kapce oleje na pánvi, upéct v troubě nebo opéct na grilu.

Arepas jsou vynikající jako příloha. Můžete je ale plnit různými náplněmi. Fantazii se meze nekladou.

Avokádo rozmačkejte a přidejte na jemno nakrájené rajče, cibuli a chilli papričku. Dochuťte solí, pepřem a štávou z limetky. Hotovo! Naplňte placičky arepas, navíc můžete přidat plátky pršutu.

Šalotku orestujeme, přidáme najemno nasekané chilli papričky, fazole a klobásku. Můžeme kombinovat také s kukuřicí. Povaříme do zhoustnutí a máme hotovo. Směsí plníme placičky, přidáme zakysanou smetanu a čerstvý koriandr.

Třetí náplní jsou vynikající pikantní papričky v zakysané smetaně Gurmano, které koupíte v Boutique Gurmán. Výtečná kombinace a navíc bez práce! Dobrou chuť!

Přejeme dobrou chuť!

Další články...