Arepas jsou tradiční kukuřičné placky z oblasti Jižní Ameriky. Don Drmelino si pro vás připravil recept nejen na tyto výtečné placičky, ale také na 3 různé druhy originálních náplní.
- Budete potřebovat
- 1 hrnek mouky z předvařené kukuřice
- 1-1,5 hrnku vlažné vody
- Lžička soli
- Postup přípravy
Do misky nalijte vodu a osolte. Postupně vmíchávejte kukuřičnou mouku. Zpracovávejte nejdříve vařečkou, ke konci můžete rukama, do hladkého těsta. Chvíli nechte odpočinout a poté rozdělte na 6 dílů, ze kterých vytvořte asi 1 cm vysoké placičky.
Placky můžete osmažit na kapce oleje na pánvi, upéct v troubě nebo opéct na grilu.
Arepas jsou vynikající jako příloha. Můžete je ale plnit různými náplněmi. Fantazii se meze nekladou.
- Náplň s guacamole
- 1 zralé avokádo
- 1 rajče
- 1 červená cibule
- 1 chilli paprička
- Šťáva z limety
- Čerstvý koriandr
- Sůl a pepř
- Postup přípravy
Avokádo rozmačkejte a přidejte na jemno nakrájené rajče, cibuli a chilli papričku. Dochuťte solí, pepřem a štávou z limetky. Hotovo! Naplňte placičky arepas, navíc můžete přidat plátky pršutu.
- Náplň s fazolemi a maďarskou klobásou
- Plechovka fazolí
- Maďarská klobása
- Šalotka
- Chilli paprička
- Zakysaná smetana
- Čerstvý koriandr
- Postup přípravy
Šalotku orestujeme, přidáme najemno nasekané chilli papričky, fazole a klobásku. Můžeme kombinovat také s kukuřicí. Povaříme do zhoustnutí a máme hotovo. Směsí plníme placičky, přidáme zakysanou smetanu a čerstvý koriandr.
- Pikantní papričky v zakysané smetaně
- Pikantní papričky v zakysané smetaně Gurmano
- Postup přípravy
Třetí náplní jsou vynikající pikantní papričky v zakysané smetaně Gurmano, které koupíte v Boutique Gurmán. Výtečná kombinace a navíc bez práce! Dobrou chuť!