164
Upečte si slané sýrové koláčky s holandským sýrem Rotterdamsche Oude a luxusním pomerančovým džemem Can Bech.
- Budete potřebovat
Těsto:
- 225 g hladké mouky
- Špetka soli a kajenského pepře
- Lžička prášku do pečiva
- 55 g másla
- 120 g Rotterdamsche Oude
- 90 ml mléka
Na dochucení:
- Máslo a pomerančový džem Can Bech
- Postup přípravy
Smíchejte mouku, sůl s kajenským pepřem a kypřícím práškem. Přidejte změklé máslo, nastrouhaný sýr a vytvořte sypkou směs, do které vytvořte důlek, vlijte mléko a zadělejte těsto. Těsto vyválejte na 2 cm výšku a vykrajujte kolečka. Kolečka vložte na plech vyložený pečícím papírem, potřete mlékem a posypte sýrem. Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů 15-20 minut, dokud nebudou zlatohnědé a propečené. Vychladlé koláčky rozřízněte, potřete máslem a nejlépe naším pomerančovým džemem Can Bech. Dobrou chuť.